Wat is hosting?
Een abonnement op de NBF hostingservice houdt in dat je schijfruimte huurt op een webserver die de NBF bij XS4ALL huurt, waarop je website kan draaien. Deze server wordt met anderen gedeeld waardoor de kosten laag blijven. Je hoeft dus geen eigen server te leasen of aan te schaffen als je een eigen website wilt hebben. Het besturingssysteem wordt onderhouden en verzorgd voor de webserver. De server is altijd verbonden met internet zodat je website altijd bereikbaar is voor uw potentiële opdrachtgevers, klanten en andere bezoekers. Je kunt je hierdoor bezighouden met het invullen en onderhouden van uw website en hoeft je dus geen zorgen te maken over de werking, dit regelt de NBF.

Wat is een template?
Door middel van een standaard ‘lege’ website (een template) kun je je eigen gegevens gemakkelijk invullen via een Content Management Systeem (CMS), waardoor je je website steeds persoonlijker kunt maken. Je kunt door middel van dit systeem de informatie op je website altijd zelf aanpassen als dat nodig is. Onderaan deze pagina staan voorbeelden van de Basic en de Advanced template van de NBF hostingservice.

Wat is een CMS?
CMS staat voor Content Management Systeem. Een Content Management Systeem is een platform waar het mogelijk is om heel eenvoudig uw teksten, afbeeldingen, video, enz. te plaatsen, wijzigen, beheren en publiceren. Tegelijkertijd zorgt het systeem voor een vaste structuur waardoor een samenhangend geheel ontstaat en eenduidige website getoond kan worden. Content Management Systemen zijn dus ontwikkeld om klanten de mogelijkheid te geven zelf websites aan te kunnen passen. Het is door middel van een CMS niet meer nodig om een website te laten beheren door een websitebureau (of iemand anders die de scripttalen beheerst).

Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is het leesbare adres van een website, ook wel webadres genoemd. Een voorbeeld van een domeinnaam is: www.voorbeeld.nl. Een domeinnaam is uitgevonden om snel op de gewenste website uit te komen. Normaliter heeft elke website namelijk een numeriek adres (het zogenoemde IP-adres). Echter is dit lastig te onthouden. Daarom is de domeinnaam uitgevonden. Een domeinnaam koppelt het numerieke adres aan een domeinnaam.

Heb ik thuis een internetaansluiting nodig voor gebruik van de NBF hostingservice?
Nee, je kunt je eigen website beheren via elke internetaansluiting, dus ook in een internetcafé of via de internetverbinding van iemand anders. Het enige dat je nodig hebt is de link naar je Dashboard (‘achterkant’ van de website) en je inlogcodes.

Als ik al een website heb, kan ik dan gebruik maken van de hostingservice van de NBF?
Dat kan, wij regelen de overstap en alle administratieve rompslomp zodat je nergens omkijken naar hebt.

Wat is de opzegtermijn van de NBF hostingservice?
De hostingservice is per maand schriftelijk opzegbaar per gewone post of per mail (nbf@nbf.nl). Als u opzegt, krijgt u daarvan een bevestiging en wordt de incasso meteen stopgezet. U zit dus niet aan een langlopend contract vast.

Hoe werkt de betaling van de NBF hostingservice?
Betaling geschiedt per kwartaalfactuur.

Hoe lang duurt het voor mijn aanvraag voor de NBF hostingservice is verwerkt?
Bij de aanvraag van een nieuwe website (template) kan dit binnen een dag zijn, afhankelijk van de drukte. Wij streven ernaar om het in ieder geval binnen twee dagen geregeld te hebben. Bij het verhuizen van een bestaande website is het afhankelijk van de provider waar de website vandaan moet worden verhuisd, dit kan enkele dagen duren.

Kortingen en voordelen voor NBF-leden

Leden hebben recht op kortingsregelingen bij verzekeraars, bioscopen en nog veel meer partijen. Zo verdien je binnen korte tijd je contributie terug!

▶ Lees verder

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

VACATURE: Bureaucoördinator (0,6 fte)

Wij zoeken versterking!

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook