College of Multimedia
CMM Amsterdam

Egelenburg 150 – 152
1081 GK Amsterdam
tel: 020 – 462 39 39, fax: 020 – 462 39 30
e-mail: info@cmm.nl
website: www.cmm.nl

CMM biedt zowel fulltime als parttime opleidingen in multimediaproductie. Daarnaast verzorgt CMM een groot aantal cursussen voor zowel beginners als gevorderden.
Door een samenwerkingsverband met Staffordshire University is het zelfs mogelijk na het succesvol afronden van de MultiMedia Engineer en PHP/MySQL opleiding door te studeren voor een Bachelor of Arts of een Bachelor of Science degree.

Voor een volledig overzicht van de aangeboden opleidingen verwijzen we u naar de website www.cmm.nl.


Media Academie
Media Park locatie Heideheuvel
Sumatralaan 45
1217 GP Hilversum
Postbus 2066
1200 CB Hilversum
tel: 035-6466262, fax: 035-6466202
e-mail: info@media-academie.nl
website: www.media-academie.nl

De Media Academie verzorgt opleidingen (radio en televisie) op het gebied van nieuwe media, regie, camera, montage, documentaire, scenarioschrijven, presentatie, interview, (bureau-)redactie, belichting, etc. voor professionals en niet-professionals. De cursusduur varieert van enkele dagen tot enkele maanden.


Open Studio
Johann Siegerstraat 16
1096 BH Amsterdam
tel: 020-5246060
e-mail: mail@openstudio.nl
website: www.openstudio.nl

Naast het verhuren en verkopen van videoapparatuur biedt Open Studio een groot aantal cursussen en opleidingen aan, op het gebied van Video en Digitale Media zoals: Basisopleiding Video en Digitale Media, vooropleiding en oriëntatiejaar en de Video-Topopleiding. Overige cursussen zijn onder andere: camera, montage, regie, productie, acteren en presenteren voor de camera, en diverse digitale cursussen: Adobe première, Final cut, AVID DV en DVD maken. Ook verzorgt Open Studio DVD producties en dupliceert van elk systeem naar elk systeem.


ROC A12
Bovenbuurtweg 7
6717 XA Ede
Postbus 470
6710 BL Ede
tel: 0318-455500
fax: 0318-455401
e-mail: info@roc.a12.nl
website:www.a12.nl

Bij ROC A12 kun je terecht voor een breed aanbod van (mbo)-opleidingen in voltijd en deeltijd. ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met vestigingen in Ede, Velp, Wolfheze, Wageningen, Veenendaal en Barneveld. Op het ROC A12 kun je je bij de afdeling Fotonica specialiseren in beeldtechniek: fotografie en videotechniek. Bij fotografie en videotechniek gaan techniek en creativiteit samen. Je kan ook kiezen voor Theater- en Eventtechniek. De opleidingen zijn competentiegericht. Daardoor zijn ze bijzonder praktisch en is er een betere aansluiting bij het bedrijfsleven.


SAE Institute Amsterdam/Rotterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021KN Amsterdam
Kratonkade 5
3024 ES Rotterdam
tel: 020-6228790, fax: 020-4281419, tel: 010-4117951, fax: 010-4117952
e-mail: info@sae.nl, rotterdam@sae.nl
website: http://amsterdam.sae.edu/nl, http://rotterdam.sae.edu/nl

SAE Institute Nederland verzorgt opleidingen op het gebied van Digitale Creatieve Media. Deze opleidingen zijn praktijkgericht met een internationaal karakter.
In Nederland zijn er vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.

SAE Institute Amsterdam is een privé onderwijsinstelling die praktijkgerichte opleidingen aanbiedt op het gebied van Geluidstechniek, Digitale Filmproductie & Animatie, Web Ontwerp & Ontwikkeling en Interactive Game Design, van korte Certificaat Cursussen tot opleidingen op Degree niveau.

SAE Institute Rotterdam biedt een internationale opleiding voor zowel Geluidstechniek, Digitale Filmproductie & Animatie en Digitale Journalistiek. Daarnaast geven we ook varianten in zowel geluid als film en video zoals Electronische Muziekproductie, Hip Hop Productie, Digitale Videoproductie en Website Productie, die je als korte cursus kunt volgen.


ScriptAcademy
Mediarena 2
1099 CZ Amsterdam
tel: 020-8931412
e-mail: info@scriptacademy.nl
website: www.scriptacademy.nl

In september 2013 gaat ScriptAcademy, de nieuwe vakopleiding scenarioschrijven van start. Paul Bertram en Marja Tutert, de twee hoofddocenten van de voormalige Scriptschool, hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om deze toonaangevende opleiding voor de Nederlandse Film en TV industrie te behouden. Met succes, want 15 juni presenteert de ScriptAcademy haar nieuwe lesprogramma tijdens de Open Dag.

Ook op de ScriptAcademy blijft een 2-jarige parttime vakopleiding tot professioneel scenarist de kern van het lesprogramma vormen. Nieuw is de modulaire opzet van het programma, alle onderdelen zijn voortaan ook los te volgen. Met een Masterclass en Scriptlab programma is en blijft ScriptAcademy ook voor professionele scenarioschrijvers de plek voor inspiratie en coaching op maat. Bekende scenarioschrijvers zoals Mieke de Jong, Robert Alberdingk Thijm e.v.a. zullen ook op de nieuwe opleiding gastlessen geven.

Kortingen en voordelen voor NBF-leden

Leden hebben recht op kortingsregelingen bij verzekeraars, bioscopen en nog veel meer partijen. Zo verdien je binnen korte tijd je contributie terug!

▶ Lees verder

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

VACATURE: Bureaucoördinator (0,6 fte)

Wij zoeken versterking!

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook