◀ Terug naar prikbord berichten

Filmpremiére


Jacqueline Vlug schreef op 17-11-2018: (Prikbord bericht bewerken)

Op 24 november gaat mijn documentaire “De lamme helpt de blinde” in premiére om 19.00 uur in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. Dit is een persoonlijk portret over omgaan met dementie. Rode draad door de hele documentaire is het zoeken naar wat nog mogelijk is als iemand die je na staat een vorm van dementie krijgt.

Voor deze documentaire heb ik opnames gemaakt van mijn moeder en mij vanaf 2012, het jaar dat mijn moeder de diagnose kreeg. Toen wij de schok van de diagnose hadden verwerkt besloten wij allebei er het beste van te maken. Ik merkte dat mensen met dementie al gauw “afgeschreven” worden door anderen en ik besloot door een documentaire de beeldvorming rond dementie te veranderen en zo bij te dragen aan betere zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het resultaat is mijn documentaire “De lamme helpt de blinde”, waarin ik vertel en laat zien wat het betekent om zowel zorgvrager als mantelzorger te zijn, en hoe mijn moeder en ik tot het einde toe het leven zin en kleur wisten te geven ondanks de voortschrijdende dementie.

Op 23 november is mijn moeder overleden aan de gevolgen van Alzheimer en waarschijnlijk een herseninfarct. Daarmee wordt deze documentaire vooral een eerbetoon aan een mooie, lieve, uitzonderlijk sterke en veerkrachtige vrouw.

Meer informatie en bestellen van tickets kan op https://www.op-rolletjes-producties.nl/producten/reportages-en-documentaires/ of https://www.op-rolletjes-producties.nl/evenementen/.

Om de productiekosten voor de documentaire te kunnen betalen vraag ik u om een donatie op https://www.voordekunst.nl/projecten/8016-documentaire-de-lamme-helpt-de-blinde-1.


Reacties


Een reactie plaatsen

 
Top Terug naar boven

Hoge kortingen op verzekeringen bij de NBF

Leden van de NBF profiteren van hoge kortingen op particuliere én zakelijke verzekeringen bij twee grote verzekeraars. Grote kans dat je met deze korting je lidmaatschap al meteen terugverdient, dus meld je snel aan als lid!

▶ Lees verder

Doe mee: KRO-NCRV documentaire wedstrijd

Stuur voor 1 maart 2019 je plan voor een documentaire die aansluit bij het thema 'De ander als vijand' ...

▶ Lees verder

 
 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook