◀ Terug naar prikbord berichten

PERSBERICHT: 22-jarige filmmaker wil volledig inkomen generen uit donaties


Stefan van den Bosch schreef op 12-09-2018: (Prikbord bericht bewerken)

Stefan van den Bosch uit Dongen wil volledig kunnen leven van het filmmakers bestaan. Om dit te bereiken, maakt hij gebruik van het platform Patreon waar je een inkomen genereert door middel van donaties.

Ambitie
Stefan legt zich vooral toe op het maken van films met een maatschappelijk thema. Hiermee wil hij bepaalde onderbelichte zaken aankaarten die mensen aan het denken zet of die hen iets bijleert. Via Patreon wil Stefan mensen bereiken die hem gaan volgen en steunen in zijn missie en ambitie. Met het geld is hij van plan om een studie tot filmmaker te volgen, scenario’s te gaan ontwikkelen en uiteindelijk films te maken en op te nemen. In ruil daarvoor deelt hij zijn creatieve proces en afhankelijk van de bijdrage, krijgen donateurs ook inspraak bij het maken van zijn films en ontvangen ze verderop genoemde speciale rewards.

Patreon
Patreon is een internationaal crowdfunding platform waar mensen een creatieve maker kunnen ondersteunen in zijn of haar werk, door maandelijks een bedrag te doneren. Iedereen bepaalt zelf hoe groot of klein dit bedrag is. In ruil daarvoor, krijgen de donateurs – de zogenoemde Patrons – iets terug van de maker. Zo ontvangen ze bepaalde rewards, zoals tickets voor de premiere, hun naam in de credits of een kijkje achter de schermen. Voor bedrijven zijn er ook speciale zakelijke rewards. In de filmindustrie is dit een heel nieuwe manier van een inkomen genereren.

Succesverhalen
Ondanks dat er nog geen grote Nederlandse succesverhalen op gebied van film zijn, is het geen onbekend platform. Kijk bijvoorbeeld naar videomakers Kurzgesagt en Philip DeFranco of muzikant Paul Davids.

Wil je meer weten over Stefan en zijn plannen of zou je hem hier graag bij ondersteunen? Neem dan een kijkje op zijn Patreon-pagina, waar tevens de speciaal hiervoor gemaakte video te vinden is:
http://www.patreon.com/filmmakerstefan

—————————————————–

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Neem voor meer informatie, beeldmateriaal, interviewaanvragen (Stefan staat hiervoor open) en enthousiaste verhalen contact op met:

Stefan van den Bosch / stefanvdbosch@icloud.com / 0616351444


Reacties


Een reactie plaatsen

 
Top Terug naar boven

Hoge kortingen op verzekeringen bij de NBF

Leden van de NBF profiteren van hoge kortingen op particuliere én zakelijke verzekeringen bij twee grote verzekeraars. Grote kans dat je met deze korting je lidmaatschap al meteen terugverdient, dus meld je snel aan als lid!

▶ Lees verder

Uitnodiging: NBF Netwerkborrel – Highlights NAB 2019

Wat werd er gepresenteerd op de NAB 2019? Kom er achter op maandag 15 april tijdens de ...

▶ Lees verder

 

Vacature Directeur-bestuurder Nederlands Filmfonds

De Raad van Toezicht (RvT) van het Nederlands Filmfonds is op zoek naar een Directeur-bestuurder voor het Fonds.

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook