De NBF is opgericht in 1952 en is hiermee de oudste beroepsvereniging van film- en televisiemakers in Nederland. Vrijwel alle disciplines in de Nederlandse film- en televisie industrie zijn vertegenwoordigd. Sinds de oprichting is haar voornaamste doelstelling: het behartigen en bevorderen van de sociale en culturele belangen van de Nederlandse film- en televisieproductie en de daarbij betrokkenen. Daarnaast hecht de NBF veel belang aan het versterken van het contact tussen de leden, de overheid en de Nederlandse samenleving.

De overige doelstellingen van de NBF zijn individuele en brancheoverkoepelende belangenbehartiging, educatie, serviceverlening en informatievoorziening. Door de jarenlange ervaring is er veel kennis en expertise opgebouwd. NBF-leden profiteren van hoge collectieve kortingen op verzekeringen en vele andere voordelen. Hiernaast organiseert de NBF op regelmatige basis netwerkgelegenheden en themabijeenkomsten die collega’s en concurrenten nader tot elkaar brengen en die de gelegenheid bieden kennis te maken met andere vakgebieden binnen de branche.

Het ledenbestand kent een grote diversiteit aan functies en werkterreinen. Er zijn zowel werkgevers/opdrachtgevers als werknemers/opdrachtnemers lid van de NBF. Daarmee biedt de NBF de mogelijkheid om binnen de vereniging gesprekken op gang te brengen en informatie uit te wisselen tussen de diverse werkterreinen en functies.

Algemene Voorwaarden van de NBF
Statuten en reglementen van de NBF

Leden door leden actie: Breng een nieuw lid aan en krijg korting!

Als je als bestaand NBF-lid een nieuw lid aanbrengt wordt de helft van het nog te betalen contributiebedrag voor het gehele jaar van het nieuwe lid in mindering gebracht op je eigen contributie van dat jaar. Als je dus iemand aanbrengt die nog €50,- dient te betalen, is de korting die je ontvangt maar liefst €25,-. Je merkt het op deze manier meteen in je eigen portemonnee!

▶ Lees verder

NBF-leden gaan met korting naar Imagine Film Festival

Imagine NL is het programma van en voor professionals, waarin Nederlandse en Vlaamse makers in het ...

▶ Lees verder

 

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook