Karin Wolfs, filmjournalist en lid van ‘Filmmakersinitiatief 2018’, levert in De Filmkrant stevige kritiek op het nieuwe curriculum voor de Filmacademie dat eind 2020 in gebruik moet worden genomen.

Uit het artikel: “Op de Filmacademie ligt de nadruk vanaf dag één erg op presteren, aldus een regisseur: ‘Dit is dodelijk voor de creativiteit.’ Anderen wijzen op het belang van ‘breder oriënteren’; ‘dieper, langer nadenken’; ‘meer verdiepen’ en ‘alles in dienst stellen van het verhaal, de inhoud’. De kritische geest zou al worden gesmoord aan de poort, waar de selectie van studenten meer gericht zou zijn op kneedbare samenwerkers dan op ‘eigenwijze’, authentieke denkers.”

Lees meer: Het Nederlandse filmklimaat, gesmoord aan de poort

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook