Het Europese subsidieprogramma Creative Europe (2014-2020) is het belangrijkste instrument van de EU om de concurrentiepositie van de Europese culturele en creatieve sector te versterken. Tegelijkertijd heeft het ook een directe impact op de economische groei en werkgelegenheid, in lijn met de Europa 2020 strategie. In de brochure Nederland en Creative Europe MEDIA De feiten en cijfers van 2018 geeft een overzicht van de invloed van het subsidieprogramma.

Een fragment uit het rapport:

In 2018 zijn 4542 projecten ingediend en 2195 subsidies verstrekt voor een totaalbedrag van bijna 110 miljoen euro. Het totale budget van de gehonoreerde projecten bedraagt 460 miljoen euro. Het selectiepercentage van alle oproepen is gemiddeld 48%.

Er zijn 105 succesvolle Nederlandse aanvragen toegekend voor een totaalbedrag van ruim 5.5 miljoen euro. Daarnaast halen meer dan vijftig Nederlandse bioscopen een bedrag van 9,5 ton euro uit Europa Cinemas*. Hiermee vloeit er dus direct 6,5 miljoen euro naar de Nederlandse audiovisuele sector. Nederland staat in de top 10 van landen die het meest financiële steun uit het programma halen.

Lees meer: Nederland en Creative Europe MEDIA De feiten en cijfers van 2018

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook