Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de debatavond waarin kopstukken uit de Nederlandse filmwereld de belangrijkste kwesties bespreken. Maandag 27 mei is iedereen weer welkom.

De Nederlandse filmwereld beleeft turbulente tijden. Terwijl het aantal geproduceerde speelfilms groeit, dalen de bezoekcijfers. Dan volgt al snel een roep om actie bij het Filmfonds. Worden de verkeerde films ondersteund? Is er al een masterplan in de maak om het tij te keren? Scheidend Filmfonds-directeur Doreen Boonekamp mag het komen vertellen op het aanstaande Voorjaarsoverleg. Daarbij zal ze ook terugkijken op haar bestuursperiode. Misschien heeft ze als scoop wel de naam van haar opvolger.

Een ander belangrijk orgaan dat zich heeft uitgelaten over de toekomst van de Nederlandse speelfilm is de Raad voor Cultuur. Een jaar geleden verscheen het Sectoradvies Audiovisueel, waarin adviezen werden gedaan om de sector toekomstbestendig te maken. Productie en verspreiding van herkenbare verhalen van eigen bodem was het devies: zijn die inmiddels in de maak? Ook de Raad voor Cultuur staat op de agenda van het Voorjaarsoverleg.

Verder zal de roep om quota, heffingen en diversiteit aan bod komen, en komt de nieuwe voorzitter van de Dutch Directors Guild, Maarten Treurniet, zijn visie ontvouwen.

Het Voorjaarsoverleg vindt plaats op maandag 27 mei en start om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via info@ketelhuis.nl.

 

Bron: Holland Film Nieuws

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook