Dirty God, de nieuwe film van Sacha Polak (Hemel, Zurich), gaat in première. Op zondagavond met Q&A met de regisseur en producent Marleen Slot.
Let op: Eye is gesloten op Koningsdag, zaterdag 27 april.

Notes from Aleppo met Q&A Issa Touma
De Syrische fotograaf Issa Touma maakt het publiek deelgenoot van zijn terugkeer naar Aleppo. Touma gaat over zijn werk in gesprek met schrijver Abdelkader Benali (voertaal Engels). Onderdeel van programma Shell Shock.
Lees meer

Shell Shock: De kracht van verhalen
In Shell Shock komende week o.a.: optreden punk duo The Kaak bij Combat Shock; inleiding Charley Boerman bij The Act of Killing en Tracy Metz spreekt in Cinema Stadsleven met Ronald Ophuis, Baban Kirkuki en Issa Touma.
Lees meer

This is Film! # 2: Heritage Distribution
Openbare collegereeks, deze week: presentatie door Amy Heller van Milestone Films, distributeur van gerestaureerde klassieke films. Met vertoning van A Portrait of Jason (1967) over Jason Holliday van Shirley Clarke.
Lees meer

Première Dirty God met Q&A Sacha Polak
…beheerst en genuanceerd, zonder dat de regisseur iets van haar intensiteit heeft verloren…ware ontdekking in de krachtige hoofdrol. (International Film Festival Rotterdam). …superieure precisie…indrukwekkend… (De Filmkrant).
Lees meer

Taartrovers Film Festival in de vakantie
Spelen met film voor de allerjongsten! Behalve films voor 2 – 9 jaar kan je er ook veel ontdekken, maken en spelen met al je zintuigen. Iedereen die naar de film gaat, mag de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding.
Lees meer

Première Western Arabs (Omar Shargawi)
Omar Shargawi, kind van een Palestijnse vader en een Deense moeder, maakte twaalf jaar lang opnamen in de privékring. …extreem persoonlijke documentaire… onbevangen openhartig … (De Filmkrant). Engels o.t.t.
Lees meer

Cinemini: Gewoon anders (leeftijd: 2+)
In deze aflevering voelen of zijn alle personages anders dan de anderen en willen ze heel graag bij de anderen horen. Gelukkig loopt het in elk verhaal heel goed af. Speciaal voor kinderen van 2 tot 6, met spelbegeleiding.
Lees meer

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook