Sinds de start van de campagne voor de financiering van het filmproject DICK MAAS: DE DOCUMENTAIRE op crowdfundingplatform CineCrowd (http://www.cinecrowd.com/dick-maas) is al bijna 40% van het beoogde bedrag van € 25.000 opgehaald.

Al 40 jaar lang maakt Dick Maas films die uniek zijn voor Nederland en stuk voor stuk een zeer herkenbare eigen stijl hebben. Van DE LIFT tot PROOI, van FLODDER tot SINT, van AMSTERDAMNED tot MOORDWIJVEN: een film van Dick Maas herken je direct.

Producent Jan Doense (DE POEL) en regisseur Jeffrey De Vore (editor van o.a. POPOZ en THE WINDMILL MASSACRE) slaan de handen ineen en duiken het verleden in voor deze ‘must see’ documentaire die ruim 40 jaar filmmaken in Nederland bestrijkt.

DICK MAAS: DE DOCUMENTAIRE wordt gemaakt met de volledige medewerking van Dick Maas en zal behalve interviews met Maas zelf en vele acteurs, crewleden en collega’s ook een schat aan nooit eerder vertoond ‘behind the scenes’-materiaal bevatten. Van de succesvolle FLODDER-films en AMSTERDAMNDED, Maas’ Amerikaanse avontuur op de ranch van George Lucas, waar hij werkte aan THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES, tot aan zijn onverwachte Chinese hit PROOI.

“Deze documentaire is een must see voor iedereen die wil zien hoe deze succesvolle films tot stand zijn gekomen”, aldus Doense. “Dat filmmaken ingewikkelder – en gevaarlijker – is dan het lijkt, illustreren we aan de hand van waanzinnig, nooit eerder vertoond beeldmateriaal.” De Vore voegt hieraan toe: “Ook iedereen die opgroeide met de familie Flodder wil natuurlijk wel eens zien hoe het eraan toeging in de reusachtige First Floor Film Factory in Almere.”

DICK MAAS: DE DOCUMENTAIRE wordt onafhankelijk geproduceerd door Film Events (Jan Doense) en Meraki Content Agency (Tamara Planken). Daarom doen de makers een beroep op alle filmliefhebbers van Nederland om het project te ondersteunen via CineCrowd. Wie participeert maakt kans op unieke rewards zoals gesigneerde posters, boeken, Blu-rays, een bezoek aan de special effects studio Rob’s Prop Shop en een meet & greet met Dick Maas himself.

Bron: MVSP

 

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook