In het vervolg op het succes van PROOI is nu ook de Nederlandse speelfilm DE DIRIGENT aan China verkocht. Teamer International, de Chinese distributeur, hoopt de film ook in de bioscoop uit te brengen. Hier gaat de zogenaamde censorship- en quotaprocedure met de distributeurs China Film Corporation of Huaxia nu eerst aan vooraf. Naast China hebben ook de landen Taiwan en Zuid Korea de film aangekocht en eerder werd er al een deal met Japan gesloten. Naar verwachting zal de film ook in deze 3 landen in de bioscoop worden uitgebracht.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde.

De film draait al 24 weken onafgebroken in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels al meer dan 140.000 bezoekers getrokken. De film is nu ook on demand te bekijken (film.nl) en beschikbaar op dvd en blu ray.

bron: Incredible Film / Shooting Star Filmcompany

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Labyrinth Ethiek – 28 juni

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in de debatreeks voor mediamakers, deze editie draait ...

▶ Lees verder

 

Festival van de kortste nacht

De kortste nacht vier je op 21 en 22 juni in Arnhem. Samen met Focus Filmtheater en Gelders ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook