Van 10 tot en met 20 april opent het Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Het festival vindt plaats in EYE te Amsterdam. Naast een hoofdprogramma, bestaande uit diverse nationale en internationale fantastische films van het afgelopen jaar, presenteert Imagine vier diverse themaprogramma’s. In elk van deze programma’s krijgt een ander aspect van de verbeelding een prominente plaats.

De themaprogramma’s: New Stories in Gaming and VRThings to ComeSlash-O-RamaLet’s Talk About Sects – Imagine NL

Imagine NL
Imagine NL is het programma van en voor professionals, waarin Nederlandse en Vlaamse makers in het zonnetje gezet worden en ze een kans krijgen om hun droomproject te realiseren. Dit zijn enkele van de programmaonderdelen die voor (aankomend) makers interessant zijn:

14 april \\ 16:10 \\ Nieuw Nederlands Peil 1
Programma met de beste korte films uit Nederland en Vlaanderen, met alle makers aanwezig.

14 april \\18:30\\ Masterclass VFX door Alex Wutke
In samenwerking met de NVX verzorgt Alex Wuttke (Batman Begins, The Dark World, Jurassic World: Fallen Kingdom) een masterclass VFX.

17 april \\ 13:45 \\ Pitchcontest (gratis toegankelijk)
Imagine geeft Nederlandse en Vlaamse filmmakers de gelegenheid om hun filmproject te pitchen voor een internationale jury. Voor de beste pitch zijn er twee tickets naar Montreal, waar het winnende team deelneemt aan de coproductiemarkt Frontières, onderdeel van ons zusterfestival Fantasia.

17 april \\ 17:30 \\ Keynote & Panel door Anne Toole Worldbuilding in Space
Hoe ontwikkel je als schrijver een sci-fi-wereld, waar let je op, hoe werk je samen met artists en gamedesigners en wat zijn de valkuilen van het genre? Anne Toole vertelt erover.

17 april \\ 19:30 \\ Workshop sciencefiction schrijven
Heb je altijd al eens sciencefiction willen schrijven? Dan is nu je kans! In samenwerking met de Schrijversacademie geeft Martijn Lindeboom een workshop waarin hij je de basisbeginselen van het schrijven van sciencefiction bijbrengt.

18 april \\ 19:50 \\ Nieuw Nederlands Peil 2
Programma met de beste korte films uit Nederland en Vlaanderen, met alle makers aanwezig.

NBF-leden gaan met korting naar het festival! Kies bij je bestelling kaartsoort “NBF” (8 euro) en neem je NBF-pas mee, daar kan naar gevraagd worden!

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Bijzondere vertoning De stilte rond Christine M.

Op maandag 6 mei, 19.00 is er bij EYE een mooie voorstelling van Marleen Gorris' De stilte ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook