Donderdagmiddag 18 april neemt Pim van Collem, CEO van Dutch Features Global Entertainment en zoon van Simon van Collem het eerste exemplaar van het Filmjaarboek 2018/2019 in ontvangst.

In het Filmjaarboek is een van de artikelen gewijd aan alle filmprogramma’s die ooit op de Nederlandse tv zijn uitgezonden. Hierin neemt presentator en filmkenner Simon van Collem uiteraard een prominente plaats in. 27 maart 2019 was ook de 100ste geboortedag van Simon van Collem. De weduwe van Simon van Collem en zijn kleindochter zijn ook bij de presentatie aanwezig. Pim van Collem heeft daarnaast recent een deal gesloten met Netflix – in dit Filmjaarboek staat ook een uitgebreid artikel over de plannen van Netflix in de bioscoop.

Presentatie: Hans Beerekamp. De uitreiking vindt plaats om 17:00 uur (ontvangst vanaf 16:30 uur) in de bovenfoyer van Eye te Amsterdam.

Medewerkers, subsidiënten en Vrienden van het Filmjaarboek, alsmede geïnteresseerden, zijn van harte uit om deze presentatie bij te wonen.

Na afloop om ± 17:20 uur is er een niveau lager in Eye alle gelegenheid tot een toast op de nieuwe uitgave. De boekpresentatie vindt plaats in samenwerking met Eye en het 36ste Imagine Film Festival (10-20 april).

In het Filmjaarboek 2018/2019 vindt u beschrijvingen en uitgebreide credits van alle bioscoopfilms die in 2018 in Nederland zijn uitgebracht. Daarnaast houdt het boek de belangrijkste en spraakmakendste films van 2018 tegen het licht in zeven artikelen. Welke films doen ertoe, welke trends blijken een lange adem te hebben en welke vergeten feiten zijn komen bovendrijven?

Het Filmjaarboek is een uitgave van de Stichting Filmuitgaven

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Bijzondere vertoning De stilte rond Christine M.

Op maandag 6 mei, 19.00 is er bij EYE een mooie voorstelling van Marleen Gorris' De stilte ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook