De European Film Academy heeft de selectieprocedure gewijzigd voor de speelfilms en documentaires voor de European Film Awards. De aanpassingen waartoe het bestuur van EFA heeft besloten leiden tot een kleinere selectie films, een democratischer selectieprocedure en geen onderscheid meer tussen de verschillende deelnemende landen.

Tot nu toe stemden EFA-leden uit de 20 landen met de meeste leden één film direct in de EFA speelfilmselectie. Deze stemming vervalt.

Om in aanmerking te komen voor een European Film Award moeten de films, naast de bestaande criteria, ook voldoen aan ten minste een van de volgende voorwaarden: bekroond op een toonaangevend festival, veel aandacht gegenereerd op een festival, verkocht aan of in de bioscoop uitgebracht in minstens drie landen (voor documentaires: één land). Op voorwaarde dat een film voldoet aan ten minste een van deze criteria en voldoet aan de EFA-reglementen, kan deze worden aanbevolen door EFA-leden, Europese filminstellingen, festivals, EFA-patrons en rechthebbenden van Europese films. Europees betekent in dit geval geografisch Europa, al dan niet behorend tot de EU, inclusief Israel en Palestina.

De deadline voor het aanmelden van speelfilms en documentaires is 31 mei 2019. Vervolgens zullen commissies maximaal 45 speelfilms en 12 documentaires selecteren die in aanmerking komen voor een nominatie. De EFA-leden bepalen met hun stem de uiteindelijke winnaars die op de 32ste European Film Awards-ceremonie, zaterdagavond 7 december in Berlijn, bekendgemaakt worden.

Zie voor de EFA-reglementen www.europeanfilmacademy.org

Bron: EFA

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Labyrinth Ethiek – 28 juni

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in de debatreeks voor mediamakers, deze editie draait ...

▶ Lees verder

 

Festival van de kortste nacht

De kortste nacht vier je op 21 en 22 juni in Arnhem. Samen met Focus Filmtheater en Gelders ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook