In het kader van de regeling Realisering minoritaire coproducties heeft het Filmfonds drie nieuwe internationale coproducties gehonoreerd. Het gaat om twee speelfilms: Glowing Seas en Home en een korte animatiefilm: Le Crépuscule.

Glowing Seas van Ulrike Grote gaat over de zeventigjarige Ruben, die zich verschuilt in zijn eigen fantasiewereld, omdat hij de realiteit niet onder ogen kan komen. Met hulp van zijn kleinzoon is hij in staat de dood van zijn vrouw te accepteren en zijn ogen te openen voor de mensen die nog wel in zijn leven zijn.
Glowing Seas (speelfilm), toegekende bijdrage €200.000
Regie en scenario: Ulrike Grote
Producent: Fortune Cookie Film (DE), NFP (DE), Family Affair Films (NL)

In de Duits/Nederlandse coproductie Home skateboardt Marvin Hacks (40) naar huis in hetzelfde trainingspak dat hij droeg toen hij als tiener werd gearresteerd. Hij heeft 20 jaar in de gevangenis gezeten maar eenmaal thuis komt hij er achter dat zijn geboortestad de wrede daad die hij heeft begaan niet is vergeten. Marvin ondergaat alle consequenties. Tegen elke prijs…
Home (speelfilm), toegekende bijdrage €100.000
Regie en scenario: Franka Potente
Producent: Augenschein (DE), Lemming Film (NL)

In Le Crépuscule schijnt de zon warm en genereus op een plein boordevol mensen die met volle teugen van haar genieten. De noodtoestand is uitgeroepen. De zon zakt langzaam. Wat gebeurt er als tijd en ruimte schijnbaar slinken?
Le Crépuscule (korte animatie), toegekende bijdrage € 50.000
Regie en scenario: Laura Vandewynckel
Producent: Walking the Dog (BE), Laïdak Films (FR), seriousFilm (NL)

Klik hier voor meer informatie over de regeling Realisering minoritaire coproducties en de voorwaarden. In 2019 zijn er nog drie indienrondes, met als deadline: 24 april, 3 september en 15 oktober.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook