Twee minoritair Nederlandse bioscoopfilms, Mijn Vader is een Saucisse en de animatiefilm Nayola ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Boekarest, Roemenië besloten.

Mijn vader is een Saucisse, de nieuwste speelfilm van regisseur en scenarist Anouk Fortunier ontvangt €230.000 van Eurimages. De film wordt geproduceerd door A Private View (BE)/Man’s Films Productions (BE), in coproductie met Leitwolf Filmproduktion (DE) en als Nederlandse coproducent The Film Kitchen.

De Portugese/Belgische/Franse/Nederlandse animatiefilm Nayola van José Miguel Ruivo Ribeiro ontvangt een bijdrage van €245.000. De film wordt geproduceerd door Filmes Da Praca (PT). S.O.I.L. Productions (BE), JPL Films (FR) en het Nederlandse Il Luster treden op als coproducent.

Dit is de eerste toekenningsronde van dit jaar voor Eurimages. De volgende deadline voor Eurimages is 11 april 2019. Klik hier voor meer informatie.

Eurimages, het cultuurfonds van de Raad van Europa, werd in 1989 opgericht en telt momenteel 38 van de 47 lidstaten, plus Canada als associate member. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Bron: Nederlands Filmfonds

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook