De scenario’s van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de korte film Tienminutengesprek zijn zondagmiddag uitgeroepen tot de beste Nederlandse scripts van 2018. De drie producties werden door het Netwerk Scenarioschrijvers bekroond met een Zilveren Krulstaart, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen.

De uitreiking vond plaats in VondelCS in Amsterdam. De winnaars zijn gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers.

De Luizenmoeder, een van de grootste televisiehits van het afgelopen seizoen, wordt geschreven door acteurs Ilse Warringa en Diederik Ebbinge en Eva Aben.

Michiel van Erp regisseerde Niemand in de stad de verfilming van de gelijknamige roman van Philip Huff. Het verhaal gaat over drie met het leven worstelende studenten. Het scenario is van Huff en Marnie Blok.

De korte film Tienminutengesprek werd geschreven door Renske de Greef.

De Gouden Pen, voor de succesvolste Nederlandse film van het jaar, ging naar Jandino Asporaat en Maarten Swart voor hun scenario van Bon Bini Holland 2. De comedy vol typetjes trok inmiddels meer dan 700.000 bezoekers (waarvan ruim 400.000 in 2018).

Zilveren Pen voor minister Van Engelshoven
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven nam deze middag de Zilveren Pen 2019 in ontvangst. Van Engelshoven krijgt de prijs als blijk van waardering voor haar aandacht voor scenaristen en als stimulans om de dialoog met makers voort te zetten.
Van Engelshoven: “Het betekent veel voor me om deze prijs te mogen ontvangen van gepassioneerde makers. Ik vind het belangrijk dat makers een eerlijke beloning krijgen voor hun werk. Deze prijs is voor mij dan ook een signaal dat we op de goede weg zitten. En een aanmoediging om door te pakken!”

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Labyrinth Ethiek – 28 juni

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in de debatreeks voor mediamakers, deze editie draait ...

▶ Lees verder

 

Festival van de kortste nacht

De kortste nacht vier je op 21 en 22 juni in Arnhem. Samen met Focus Filmtheater en Gelders ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook