APostLab ism PlanetX organiseren met steun van het Filmfonds een twee-daagse visual effects workshop op vrijdag 12 en zaterdag 13 april voor Nederlandse filmprofessionals van alle departementen.

Na een succesvolle een-daagse workshop over post productie in november 2017, kondigen we graag onze volgende twee-daagse postproductie workshop aan voor NL filmprofessionals: Visual Effects, ‘Deconstructing the magic’.

Visual Effects (VFX) zitten tegenwoordig in elke film. Toch weten veel filmmakers uit de verschillende departementen niet altijd hoe VFX echt kunnen gaan werken voor de  film – in plaats ermee ‘te fixen in post’. Waarom en hoe doe je iets “in-camera”? Wat is beter te doen in post? Waarom is het zo duur?

Deze workshop geeft op dag 1 een uitgebreide introductie in de basistechnieken van visual effects voor film en televisie, maar gaat ook dieper in op de mogelijkheden van VFX als tool for storytelling. Op dag 2 gaan we diep in op vier vooraf geselecteerde case studies, echte projecten van jullie, de workshop-deelnemers. Dit zijn films in ontwikkeling of vroege pre-productie waarbij vragen zijn over de aanpak van de VFX.

De workshop is geschikt voor filmmakers uit alle departementen: scenaristen, regisseurs, producenten, uitvoerend producenten, production designers, cameramensen, editors maar ook andere Heads of Department – we vragen voor deze workshop enige jaren speelfilm- of tv drama ervaring van onze deelnemers.

Wil je de VFX van jouw project in ontwikkeling onder de loep leggen? Grijp dan je kans: de inzendingen voor de case studies worden 4 weken voorafgaand aan de workshop verwacht, stuur ons:

1.    Synopsis van het project (film of TV) van max. 1-2 pagina’s
2.    Korte omschrijving van de VFX verwachtingen van max. 1 pagina
3.    Beschikbare visuals (storyboards, referenties, stills, etc.)
4.    Korte beschrijving van de doelgroep
5.    Budgetindicatie
6.    Globale planning / fase van het project

Uit de ingezonden projecten worden er vier geselecteerd die het meest geschikt worden geacht voor de plenaire sessies. Met de HoD’s van deze projecten (bijvoorbeeld; schrijver, regisseur, producent en eventueel DoP of production designer) wordt vooraf het hele project doorgesproken. Op de tweede workshop-dag worden deze projecten samen met het team voor deelnemers geanalyseerd. Gedurende dag is er veel ruimte voor vragen en antwoorden.

DATA: 12 & 13 APRIL 2019 in Amsterdam
KOSTEN: 25 euro (incl. koffie & thee)
VOOR: HoD van alle departementen met enige jaren speelfilm ervaring


Er is een beperkt aantal plaatsen – REGISTRATIE is verplicht voor deelnemers met en zonder projecten via info@apostlab.com voor 22 maart 2019

Met vriendelijke groet, namens APostLab,
Joost de Vries & Neeltje van der Heijden

Over ons: http://apostlab.com

Contact: info@apostlab.com

 

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook