In Alaska, de nieuwe film van regisseur Jaap van Heusden wordt tijdens het festival ‘in de etalage’ gezet en onder de aandacht gebracht van buitenlandse financiers, distributeurs en producenten. Het is de enige Nederlandse productie die dit jaar is geselecteerd, en de eerste vaderlandse film in vele jaren.

De Nederlandse scenarist/regisseur Jaap van Heusden is met zijn speelfilmproject geselecteerd voor het prestigieuze l’Atelier 2019 op het Filmfestival de Cannes. In Alaska (script en regie Jaap van Heusden, productie IJswater Films) werd ontwikkeld binnen het Filmfondsprogramma Talentontwikkeling in internationale context.

Jaap van Heusden is samen met 14 andere nieuwe en reeds gevestigde makers van over de hele wereld geselecteerd voor l’Atelier Cannes.

Logline In Alaska:
Woody, een zeventienjarige jongen uit een gehucht in Alaska, is zo depressief dat hij een eind aan zijn leven wil maken. In plaats daarvan doet hij iets extreem doms: hij schiet een gat in de oliepijpleiding en wordt zo een ‘most wanted’ crimineel, achtervolgd door de doorgewinterde special agent Susan Tarheel. Terwijl hij moet vluchten voor zijn leven, leert hij voor het eerst wat het betekent om écht te leven.

Cinefondations Atelier viert zijn 15e jaar dit jaar en nodigt 15 regisseurs uit op het Festival de Cannes wiens handschrift en projecten als bijzonder veelbelovend worden beschouwd. Samen met hun producent worden ze op het festival in de gelegenheid gesteld om potentiele internationale partners te ontmoeten, essentieel voor de volgende stap en de realisering van hun speelfilmproject

Met het programma Talentontwikkeling in Internationale Context kunnen sinds 2014 teams, bestaande uit een scenarist, regisseur (of scenarist/regisseur), urgente, eigenzinnige en cinematografisch onderscheidende filmprojecten (speelfilms, documentaires of lange animatiefilms) voor de internationale markt ontwikkelen. Het moet een scenario of documentaire-filmscript opleveren dat de potentie heeft om als internationale coproductie gerealiseerd te worden, voor toonaangevende festivals te worden geselecteerd en internationaal uitgebracht te worden. Per team wordt een internationale expert aan het project verbonden om het traject te begeleiden.

Bron: Nederlands Filmfonds/IJswater Films

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook