Dutch Digital Design, het initiatief dat zich inzet voor de zichtbaarheid van het beste Nederlandse digitale werk, gaat verder als zelfstandige organisatie. Bij de fonkelnieuwe stichting hebben zich inmiddels meer dan twintig vooraanstaande bureaus als partner aangesloten.

Na een periode onder de vlag van branchevereniging Dutch Digital Agencies gaat Dutch Digital Design in goed overleg zelfstandig verder. Waar mogelijk trekken de beide organisaties samen op.

Het initiatief werd in 2014 gestart door Bert Hagendoorn, met als doel de aantrekkingskracht voor potentiële opdrachtgevers en talent in binnen- en buitenland te versterken. Gezamenlijk werken zij aan zichtbaarheid van het werk. In de afgelopen jaren is één miljoen euro mediawaarde gegenereerd, groeide het bereik op social tot 10.000 volgers, werden 100 cases gedeeld en is er deelgenomen aan meer dan 30 events. Inmiddels is Dutch Digital Design een begrip in Nederland. De komende periode legt de organisatie meer focus gelegd op het buitenland.

Iedereen kan interactief werk aanmelden via de website. Een 20-koppige vakjury beoordeeld de inzendingen, allemaal professionals die het werk op een aantal criteria beoordelen. Alleen de best scorende cases worden gedeeld via de social media kanalen, events en mediapartners als The Drum. Partnerbureaus vaardigen elk één persoon voor deze vakjury, die sinds begin dit jaar onder leiding staat van juryvoorzitter Ronnie Besseling (Nok Nok Studio).

Zie voor meer informatie: Dutch Digital Design

Bron: Nederlands Medianieuws

 

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook