Vandaag in de NRC naar aanleiding van het symposium ‘Waar leggen we de lat’ georganiseerd door het filmmakersinitatief 2018:

De Nederlandse film loopt internationaal gezien achter, vinden Nederlandse filmmakers zelf. Er is kritiek op de rol van het Filmfonds, omroepen en de netmanager van de NPO, die zouden zich te veel bemoeien met de inhoud van het werk. Dat blijkt uit een enquête onder Nederlandse regisseurs, scenaristen en acteurs. De resultaten werden vanochtend gepresenteerd tijdens het symposium ‘Waar leggen we de lat?’ in het Eye Filmmuseum in Amsterdam, in aanwezigheid van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven (D66).

Lees verder bij NRC: “Nederlands Filmfonds neemt te weinig risico, zeggen filmmakers”

Ook de Filmkrant deed verslag van filmmakers symposium en de enquete die daaraan vooraf ging:

Het oordeel dat de sector velt over de Nederlandse speelfilm is ronduit vernietigend. De percentages zijn eigenlijk nog mild vergeleken bij de toelichtingen die gegeven werden. Onder de gebruikte typeringen: eenheidsworst, eenzijdig, navelstaarderig, braaf, zesjesmentaliteit, bang, gepolder en compromisfilms. Bijna de helft van de ondervraagden is van mening dat er in de afgelopen tien jaar maximaal zes hoogwaardige films zijn gemaakt in ons land. Een acteur vatte het als volgt samen: “Te veel romkoms, geen originele scripts, slechte dialogen, het gemiddelde van het gemiddelde, één groot compromis, niet gedurfd, geen eigenheid op een zeldzame uitzondering na.” Een andere invuller van de vragenlijst stelt onomwonden: “Er is een revolutie nodig.”

Lees verder bij De Filmkrant: “Te veel romkoms, geen originele scripts en slechte dialogen”

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook