CinemAsia Film Festival presenteert met OISHII Asia een nieuwe sectie tijdens deze 12de festival editie. OISHII betekent ‘lekker‘ in het Japans en Japan is de pionier voor het genre van de culinaire cinema – de meest bekende film uit Japan, Tampopo, is intussen een echte cultfilm.

De keuze voor de naam OISHII Asia was dus snel gemaakt. Smaakpapillen strelende Aziatische lekkernijen en zorgvuldig geselecteerde culinaire films hoorden altijd al bij het CinemAsia Film Festival. Dit jaar besloot Artistiek Directeur Maggie Lee een eigen sectie aan dit bij het Nederlandse publiek zo geliefde genre te wijden. Natuurlijk weer gepaard met de lekkerste Aziatische hapjes en foodstalletjes in de Amsterdamse filmtheaters Kriterion en Rialto, waar het festival van 5 tot 10 maart te gast is.

Elke film uit de OISHII Asia sectie staat voor een aparte keuken, van Japanse kaiseki ryori, de Japanse haute-cuisine, via Koreaans soul-food en Hongkongse avondgerechten naar Indonesisch street food. Van landelijk aards tot sensueel erotisch biedt de nieuwe sectie het publiek een breed pallet aan zintuigelijk genot.

De ticketverkoop van CinemAsia is inmiddels van start!

Meer info en tickets

Still uit Little Forest

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

NBF en VERS presenteren: Preview Go Short

Op 3 april gaat in Nijmegen de 11e editie van Go Short van start! Om ons alvast ...

▶ Lees verder

 

De Luizenmoeder en Niemand in de stad bekroond met Zilveren Krulstaart

De scenario's van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook