Het plan van de Academy om een aantal Oscars tijdens reclameblokken uit te reiken, stuitte op veel verzet van Amerikaanse beroepsorganisaties, acteurs en regisseurs.

Het ging om de Academy Awards in de categorieen cinematografie, filmmontage, live-action korte film, make-up en haarstyling. De organisatie kampt met teruglopende kijkcijfers en wilde op deze manier meer vaart in de uitzending brengen.

Veertig prominente filmmakers schreven gezamenlijk een klachtbrief en ook vertegenwoordigers van de filmmakersvakbond gingen in gesprek met de Academy, waarna de organisatie overstag ging. De uitreiking van de prijzen in deze vier categorieen zullen gewoon uitgezonden worden.

Vooral de beslissing om de prijzen voor cinematografie en montage buiten beeld te houden, werd door veel mensen uit de filmwereld niet begrepen. Guillermo del Toro schreef bijvoorbeeld op Twitter: “Cinematography & Editing are at the very heart of our craft. They are not inherited from a theatrical or literary tradition: they are cinema itself.”

De Oscar uitreiking is online te volgen tussen 02:00 en 6:30 (Nederlandse tijd) in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari. Cineville en De Balie organiseren een Oscarnacht met ook een voorpremiere van kanshebber Vice. Meer info en tickets vind je hier.

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook