Het jaarlijkse IDFA trainingsprogramma in de zomer biedt opkomend filmtalent de kans om onder professionele begeleiding te werken aan hun script of rough cut. De deadline voor aanmelden is 10 maart 2019.

Het aanmeldformulier voor de 12e editie van onze IDFAcademy Summer School, die plaatsvindt van 1 t/m 6 juli 2019 in Amsterdam, staat nu online. Het intensieve programma is gericht op regisseurs die hun eerste of tweede feature-length documentaire maken. Zij gaan het traject in samen met hun producent of editor. Onder begeleiding van ervaren tutors ondersteunt IDFAcademy Summer School in totaal 16 creatieve documentaireprojecten: 8 in de scriptontwikkelingsfase en 8 in het stadium van de rough cut.

De tutors van voorgaande edities van IDFAcademy Summer School waren onder andere regisseurs Pawel Lozinski, Kim Longinotto, Victor Kossakovsky en Alan Berliner, filmmaker Ed Lachman, producent Gema Juárez Allen en editors Ollie Huddleston, Jesper Osmund en Menno Boerema.

Recente edities van de Summer School resulteerden in bijvoorbeeld de première van Anbessa (van oud-deelnemer Mo Scarpelli) op de Berlinale 2019, de première van A Haunted Past (van oud-deelnemer Fatma Riahi) op IDFA 2018 in de IDFA Competition for First Appearance en de selectie van Home Games (van oud-deelnemer Alisa Kovalenko) voor het Best of Fests programma van IDFA 2018. Deze laatste film kreeg tevens steun van het IDFA Bertha Fund.

Lees meer over de IDFAcademy Summer School en meld je uiterlijk 10 maart 2019 aan.

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook