Vandaag gaat de Berlinale van start met vier Nederlandse films in de competitie (lees meer), maar de Nederlandse inbreng in de vorm van minoritaire coproducties is nog veel groter. Een overzicht:

Monos (Alejandra Landes en Alexis Dos Santos) is een coproductie met Lemming Film met Nederlandse DOP (Jasper Wolf) en focus puller (Pansci Puts).

BALDR is als coproducent betrokken bij Western Arabs en By The Name Of Tania. Scanning en ander technisch werk  voor Western Arabs (Omar Shargawi) werd gedaan bij Haghe Film, sound editing door de in Amsterdam werkzame Ranko Paulovic en Cinema Delicatessen zal de Nederlandse distributie verzorgen. Bij de productie van By The Name Of Tania zijn de Nederlandse sound-designer/mixer Peter Warnier, art-work specialst Sander Brouwer betrokken. Fever Film is verantwoordelijk voor de post-productie.

Phanta Vision is een van de co-producenten van Hellhole (Bas Devos). Van deze Belgische film zijn production design (Elsje de Bruin) en kostuum ontwerp (Manon Blom) verzorgd door Nederlanders. Verder werken er ook Nederlandse filmprofessionals in het camera, sound en make-up department.

Stupid Young Heart wordt deels geproduceerd door Windmill Film. De props komen uit Nederland (Rob’s Prop Shop), evenals sound post-production (WarnierPostma), clour grading (Rachel Stone), special effects (Planet X) en de muziek en stunts.

The Miracle of the Saragosso Sea (Syllas Tzoumerkas) is een co-productie van PRPL. Sound design (Marco Vermaas) en een deel van de special effects (STORM) werden in Nederland gedaan.

Circe Film is als co-producent betrokken bij A Tale of Three Sisters (Emin Alper). Het on-set sound department was Nederlands en ook de post-productie zal in Nederland gedaan worden.

Lees meer over deze co-producties in See NL #34

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Crowdfundingcampagne gestart voor de financiering van het filmproject Dick Maas: De Documentaire

DICK MAAS: DE DOCUMENTAIRE wordt onafhankelijk geproduceerd, daarom doen de makers een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook