10:30 – 13:00 woensdag 27 februari 2019 – Eye Filmmuseum

‘Filmmakersinitiatief 2018′ organiseert op 27 februari een symposium over de kwaliteit van de Nederlandse film. Hoe denken filmmakers over de kwaliteit van de Nederlandse film? Een inspirerende ochtend naar aanleiding van de eerder gehouden enquête hierover.

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben filmmakers in eigen gelederen een enquête gehouden. Daarbij ging het een keer niet over geld, maar over inhoud en kwaliteit: wat maken we nou met z’n allen in Nederland en hoe kijken we daarnaar?

Leden van het Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Acteursbelangenvereniging ACT hebben in groten getale op de enquête gereageerd, waarvoor dank! De resultaten zullen gepresenteerd en besproken worden tijdens een symposium op woensdag 27 februari 2019 in EYE Filmmuseum.

Dat gaan we doen met filmmakers van eigen bodem en buitenlandse gasten. Maar vooral samen en in discussie met de aanwezigen. We hopen op je komst en kijken graag samen naar de toekomst.

De enquête en het symposium worden georganiseerd door ‘Filmmakersinitiatief 2018’, bestaande uit Arno Dierickx (regisseur, scenarist), Maarten Treurniet (regisseur, scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist) en Karin Wolfs (filmjournalist). Het doel van Filmmakersinitiatief 2018 is een debat aan te zwengelen over de inhoudelijke kwaliteit van de Nederlandse film. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door EYE Filmmuseum en de Academie van Kunsten.

Gratis toegankelijk – wel een kaartje reserveren voor een plek.

 

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Deze week bij EYE

Deze week te zien en te doen bij EYE

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook