Op ons YouTube-kanaal vind je nu ook de tweede en derde editie van de Roundtables NBF.

Roundtables NBF is een pilot-serie van de Nederlandse beroepsvereniging voor Film- en TV-makers. In drie aflevering praten scenaristen, editors en regisseurs over hun voor een Gouden Kalf genomineerde film/serie en over hun vak. Roundtables NBF is een initiatief van de NBF en een serie van Ron Toekook en Boris Klatser.

1: Scenaristen
De gasten zijn Thomas van der Ree (scenario Bankier van het verzet – samen met Marieke van de Pol en Winchester McFly), Marc en Roeland Linssen (scenario Broeders – overige scenaristen Alma Popeyus & Hein Schütz), Stienette Bosklopper (scenario Cobain) en René Eller (scenario Wij). Het gesprek wordt gemodereerd door Ron Toekook en is samen met Lars Boom verantwoordelijk voor de redactie. Regie is in handen van Boris Klatser.

2: Editors
In de tweede aflevering de editors uitgenodigd. De gasten zijn J.P. Luijsterburg (montage Hollands Hoop 1 & 2), Peter Alderliesten (montage Bankier van het verzet), Joost van de Wetering (montage Hendrik Groen) en Jurriaan van Nimwegen (montage Weg van jou). Het gesprek wordt gemodereerd door Ron Toekook en is samen met Lars Boom verantwoordelijk voor de redactie. Regie is in handen van Boris Klatser.

3: Regisseurs
In de derde en laatste sessie zitten regisseurs aan tafel: Oscarwinnaar Mike van Diem, Gouden Kalfwinnaar Sven Bresser en Gouden Kalf-genomineerde Gonzalo Fernandez. Zij praten bijna twee uur over hun genomineerde film en het regievak. Een paar van de beste filmregisseurs van Nederland over tijdsdruk, budget, montage, muziek en werken met acteurs.

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

NBF en VERS presenteren: Preview Go Short

Op 3 april gaat in Nijmegen de 11e editie van Go Short van start! Om ons alvast ...

▶ Lees verder

 

De Luizenmoeder en Niemand in de stad bekroond met Zilveren Krulstaart

De scenario's van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook