Persbericht van het Nederlands Filmfonds
21 december 2018

In het kader van de regeling Realisering minoritaire coproducties heeft het Filmfonds drie nieuwe internationale coproducties gehonoreerd. Het gaat om twee speelfilms: DRUK/The Alcohol Project, Lucy goes Gangsta en een korte animatiefilm: Les Deux Souliers.

DRUK/The Alcohol Project van Thomas Vinterberg gaat over vier oude vrienden, die besluiten de sleur van hun dagelijkse, middelmatige leven te doorbreken met een drankexperiment en het alcoholpercentage in hun bloed op een constant niveau van 0,5 promillage te houden. Precies genoeg om het leven ten volle te kunnen leven! Totdat het ontspoort…
DRUK/The Alcohol Project (working title) (speelfilm), toegekende bijdrage €170.000
Regie: Thomas Vinterberg
Scenario: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Producent: Zentropa (DK), Zentropa (SE), Zentropa (NL), Topkapi Films (NL)

In Lucy Goes Gangsta besluit de altijd opgewekte, super behulpzame, lieve 10-jarige brave Lucy, dat het overvallen van een bank de enige uitweg is om te zorgen dat het familiebedrijfje van haar ouders, de Italiaanse ijssalon, niet ten onder gaat. Dankzij de lessen in slechtheid die ze krijgt van een stoere, onaangepaste klasgenoot, lukt het haar uiteindelijk om te veranderen in Lucyfer, een sluwe bankovervaller.
Lucy goes Gangsta (speelfilm), toegekende bijdrage €200.000
Regie: Till Endemann
Scenario: Till Endemann, Andreas Cordes
Producent: Indi Film (DE), Amour Fou (LU), BosBros (NL)

In Les Deux Souliers lopen een kind, een adolescent, een middelbare man en een bejaarde man beurtelings af op hun noodlot. Op hun pad vinden ze twee glimmende schoenen.
Les Deux Souliers (korte animatie), toegekende bijdrage €30.000
Regie en scenario: Paul Driessen
Producent: Miyu Productions (FR), Anikey Studios (NL)

Klik hier voor meer informatie over de regeling Realisering minoritaire coproducties en de voorwaarden. In 2019 zijn er 5 nieuwe rondes, met als deadline: 15 januari, 5 maart, 24 april, 3 september en 15 oktober.

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Labyrinth Ethiek – 28 juni

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in de debatreeks voor mediamakers, deze editie draait ...

▶ Lees verder

 

Festival van de kortste nacht

De kortste nacht vier je op 21 en 22 juni in Arnhem. Samen met Focus Filmtheater en Gelders ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook