Via Filmfonds.nl en IFFR

Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak (Hemel, Zurich), geproduceerd door Marleen Slot (Viking Film), opent op woensdagavond 23 januari 2019 de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film is een krachtig portret van de jonge moeder Jade (Vicky Knight) en gaat over moederschap, moed en zelfacceptatie in het hedendaagse Londen.

Festivaldirecteur Bero Beyer: “We zijn heel blij dat onze 48ste editie opent met deze intense, krachtige film van een uitgesproken Nederlandse maker. Dirty God gaat voorbij aan oppervlakkigheden en stelt vragen rond schaamte en schoonheid, haat en angst, kracht en femininiteit. Deze grandioze film grijpt je bij je strot, maar tekent tegelijkertijd een complex en gelaagd beeld van een sterke vrouw die met haar eigen moeilijke situatie dealt.”

Sacha Polak: “Als trouwe bezoeker van IFFR ben ik zeer vereerd dat Dirty God het festival opent. Wat bijzonder dat we hier de wereldpremière van de film mogen beleven.”

Slechts enkele dagen na zijn wereldpremière in Rotterdam zal Dirty God op Sundance Film Festival te zien zijn als eerste Nederlandse film ooit in de World Cinema Dramatic Competition.

Dirty God was onderdeel van BoostNL tijdens IFFR’s CineMart in 2016. Polaks speelfilmdebuut Hemel (2012) werd in Berlijn vertoond en won daar de FIPRESCI-prijs. Haar tweede speelfilm Zurich (2015) werd ook in Berlijn vertoond en won er de C.I.C.A.E.-prijs. Dirty God is Polaks eerste Engelstalige film.

De 48ste editie van IFFR vindt plaats van 23 januari – 3 februari 2019.

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Rijkscultuurfondsen reageren gezamenlijk op stelseladvies Raad voor Cultuur

In een brief aan minister Van Engelshoven wijzen de zes rijkscultuurfondsen op de mogelijk verstrekkende consequenties ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook