Via Filmfonds.nl

Twee projecten zijn geselecteerd voor de NFF + HBF Co-production Scheme, herfst 2018. Beide projecten ontvingen eerder al steun van HBF Script en Project Development in 2017. Twee projecten met Nederlandse coproductiepartners ontvangen elk een bedrag van € 50.000. Het NFF + HBF Co-Production Scheme is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds.
De geanimeerde documentaire Ningdu van de Chinese filmmaker Lei Lei werd eerder gepresenteerd tijdens CineMart 2017 en zal worden gecoproduceerd door het Nederlandse Submarine. Het verhaal draait om de grootvader van Lei Lei en de strijd van zijn familie om te leven in de tumultueuze politieke situatie van China in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

The Whole-Timers van het Nepalese regisseursduo Pooja Gurung en Bibhusan Basnet zal worden gecoproduceerd door het Nederlandse Circe Films. Het speelt zich af tijdens de Nepalese burgeroorlog aan het begin van deze eeuw en volgt de 13-jarige Guran, die lid is van het Maoistische Volksbevrijdingsleger. Guran maakt zo het ontstaan van de Nepalese Republiek van dichtbij mee.

Eerder dit najaar werden elf projecten geselecteerd door het Hubert Bals Fonds voor script- en projectontwikkeling. De financiële steun van vijf van deze projecten is nu geoormerkt, en hun gelden zullen afkomstig zijn van het NFF + HBF Co-development Scheme:

Dengue, Prantik Basu, India
From Guiné, Caroline Leone, Brazilië
Raja’s Early Summer, Zi Gao, China
Eureka, Lisandro Alonso, Argentinië/Frankrijk/Brazilië/Nederland/Duitsland/Spanje/VS
La rosa de cobre, Benjamín Naishtat, Argentinië

Over Nederlands Film Fonds + HBF
Het NFF + HBF Co-production Scheme (voorheen HBF Plus) is een programma van het Nederlands Filmfonds en International Film Festival Rotterdam, dat al 12 jaar met Nederlandse filmproducenten succesvolle internationale coproducties begeleidt door het Hubert Bals Fonds. Sinds 2006 heeft het Nederlands Filmfonds jaarlijks € 200.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van vier projecten.

Het NFF + HBF Co-development Scheme draagt jaarlijks € 100.000 bij aan het HBF Script en Project Development Scheme. Dit is ook een samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds en het International Film Festival Rotterdam. Nadat het Hubert Bals Fonds de projecten voor de HBF Script and Project Development heeft geselecteerd, zullen de projecten uit de selectie met het meeste coproductiepotentieel worden ondersteund door het NFF + HBF Co-development Scheme.

Reageren

De reactiemogelijkheid is gesloten.

Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Rijkscultuurfondsen reageren gezamenlijk op stelseladvies Raad voor Cultuur

In een brief aan minister Van Engelshoven wijzen de zes rijkscultuurfondsen op de mogelijk verstrekkende consequenties ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook