De twee minoritair Nederlandse bioscoopfilms Where Is Anne Frank en The Consequences ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages. Ook een bijdrage voor de minoritair Nederlandse documentaire The Miracles of Almeria is gehonoreerd. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Sofia, Bulgarije besloten.

Where Is Anne Frank, de nieuwste lange animatiefilm van regisseur en scenarist Ari Folman  ontvangt  €450.000 van Eurimages. De film wordt geproduceerd door Purple Whale Films (BE) in coproductie met Walking the Dog (BE), Samsa Film (LU), Bridgit Folman Film Gang (IL),Submarine Animation (NL) en Le Pact (FR).

De speelfilm The Consequences van Claudia Pinto (scenario: Claudia Pinto, Eduardo Sanchez Rugeles) ontvangt een bijdrage van €330.000. Spaanse producent van deze internationale coproductie is Sin Rodeos Films España (ES), Nederlandse coproducent is N279 Entertainment (NL) en de Belgische coproducent Potemkino (BE).

Tenslotte ontvangt de documentaire The Miracles of Almeria van Moon Blaisse (scenario: Moon Blaisse, Thomas Bellinck)  €60.000. Producent is Cassette for Timescapes (BE). De film wordt gemaakt in coproductie met BALDR film (NL).

De geselecteerde films ontvingen eerder al een bijdrage in de productiekosten van het Nederlands Filmfonds.

Eurimages, het cultuurfonds van de Raad van Europa, werd in 1989 opgericht en telt momenteel 37 van de 47 lidstaten, plus Canada als associate member. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

De volgende deadlines voor Eurimages zijn 23 oktober 2018 en 16 januari 2019. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook