Beginnende makers opgelet: je kunt nog tot 8 oktober je film inzenden voor de VERS awards!

Alternatieve vormen van financiering en distributie winnen aan populariteit. Relatief kleine, zelfstandige productiehuizen maken naam en slepen de grootste prijzen in de wacht. Nieuwe technologie maakt het mogelijk om met weinig middelen indrukwekkende beelden te schieten en korte films zijn voor jonge makers steeds vaker het opstapje naar een eerste feature of een langlopende serie. Kortom: een voortdurende revolutie biedt nieuwe kansen; veranderingen waar we 20 jaar geleden geen brood in zagen, bepalen het huidig filmklimaat, waarin kunst en innovatie steeds meer van iedereen is. Dit ontkennen heeft geen zin. Dat maken de pioniers en rebellen onmogelijk.

De VERS Awards 2018 omarmt dit nieuwe tijdperk en viert de makers van morgen. Tijdens het evenement bieden wij alle bezoekers de handvatten om zich te wapenen als jonge maker binnen het veranderend filmklimaat. Daarnaast onderzoeken we wat bestaande en aspirerend makers van elkaar kunnen leren. Over de precieze invulling van het programma wordt later meer bekend gemaakt.

Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen en eindigen we het programma met een heuse awardshow. In totaal kunnen de genomineerden €15.000,- in de wacht te slepen, voor beste film, beste montage en beste cinematografie. Maar niet getreurd, de makers van de geselecteerde films winnen sowieso een speeddate-sessie met film-professionals. Deze sessie zal voorafgaand aan het evenement plaatsvinden. En bovendien worden alle geselecteerde films op de dag zelf twee keer vertoond. Iedereen is dus een beetje een winnaar.

Voorwaarden voor inzendingen:

-De film is maximaal 1 jaar oud.
-De lengte is korter dan 30 minuten (inclusief aftiteling).
-De film is van een beginnende maker. Afgestudeerden mogen daarom alleen 1 van hun eerste 3 projecten inzenden.
-De film is niet tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.
-We accepteren geen inzendingen van eerdere winnaars van de VERS Awards.

Schrijf je in voor de VERS Awards

Bron: VERS Film & TV

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

nieuwe regeling IMMERSE\INTERACT

Immerse\Interact is een nieuwe gezamenlijke regeling van het Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor interactieve en immersieve mediaproducties. De regeling vervangt de ...

▶ Lees verder

 

Filmmakers protesteren tegen nepdocumentaires

Op de site van DDG protesteren diverse leden tegen het project van Vincent TV Producties, die in opdracht van RTL op een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook