In een drukbezochte Zindering heeft het team van EL MUERTO maandagavond de prijs voor de beste pitch gewonnen tijdens de NBF professionalsborrel. Uit de 7 pitches die de studenten van de Nederlandse Filmacademie voorbereid hadden, koos een jury bestaande uit Alex de Ronde van Het Ketelhuis en het NBF-bestuur unaniem voor de makers van EL MUERTO, die een krachtige presentatie gaven en een prachtige teaser vertoonden aan het enthousiaste publiek. Zij wonnen hiermee een geldprijs van € 1.000,-, aangeboden door Het Ketelhuis.

De NBF professionalsborrel, die steevast plaatsvindt tijdens het Nederlands Film Festival, omvatte na dit jaar weer het pitchprogramma. Een selectie eindexamenstudenten van de Nederlandse Filmacademie krijgt tijdens dit programma de gelegenheid om kort haar afstudeerwerken te presenteren en tevens een oproep te doen voor ondersteuning van deze projecten. Inmiddels verbonden aan een publieke omroep, hopen de makers met behulp van de pitches en bijbehorende teasers extra support vanuit de filmindustrie te verwezenlijken. Opnieuw werd er dit jaar een geldprijs uitgereikt aan de beste Pitch, dit keer beschikbaar gesteld door Het Ketelhuis.

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

nieuwe regeling IMMERSE\INTERACT

Immerse\Interact is een nieuwe gezamenlijke regeling van het Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor interactieve en immersieve mediaproducties. De regeling vervangt de ...

▶ Lees verder

 

Filmmakers protesteren tegen nepdocumentaires

Op de site van DDG protesteren diverse leden tegen het project van Vincent TV Producties, die in opdracht van RTL op een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook