In het kader van de regeling Realisering minoritaire coproducties heeft het Fonds twee internationale coproducties gehonoreerd. Het gaat om de speelfilms Benedetta van Paul Verhoeven (voorheen Blessed Virgin) en Quo Vadis, Aida? van Jasmila Žbanić.

Benedetta van Paul Verhoeven speelt zich af in Toscane in de 15de eeuw. De pest verwoest het hele land. Benedetta Carlini sluit zich als novice aan bij het klooster in Pescia. De komst van Benedetta, wie al van kinds af aan wonderen verricht, heeft directe en grote gevolgen voor het leven in de gemeenschap. Met Virginie Efira als Benedetta, Charlotte Rampling en Lambert Wilson. Benedetta is een internationale coproductie met Frankrijk, Nederlandse coproducent is Topkapi Films.

Quo vadis, Aida? vertelt het verhaal van Aida, een lerares Engels van middelbare leeftijd die met haar man en twee volwassen zonen in een VN-basis leeft, waar ze onderdak en bescherming zoeken nadat het Servische leger Srebrenica heeft bezet. Ze werkt bij de VN als vertaler en gelooft dat ze hier veilig is. Het systeem van bescherming en empathie begint echter uit elkaar te vallen. Aida moet haar gezin redden. Quo vadis, Aida? is een internationale coproductie met Bosnië-Herzegovina, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Nederlandse coproducent is N279 Entertainment. Jasmila Žbanić maakte eerder de prijswinnende  films Grbavica en Na Putu.

Bron: Filmfonds

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook