De minoritair Nederlandse bioscoopfilms Barefoot Emperor en Berlin Alexanderplatz ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages. Ook de aanvraag van de bioscoopdocumentaire Scars is gehonoreerd. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages in Montreal, Canada besloten.

Barefoot Emperor, de nieuwste speelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth ontvangt  €250.000 van Eurimages. De film wordt geproduceerd door Bo Films, in coproductie met Wajnbrosse Productions (BE), Propeler Film (KR), Art Fest (BU). De Nederlandse coproducent is  Topkapi Films.

De Duits-Nederlandse coproductie Berlin Alexanderplatz van Burhan Qurbani ontvangt een bijdrage van €360.000. Duitse producent van de speelfilm is Sommerhaus Filmproduktion, Nederlandse coproducent is Lemming Film.

Tenslotte ontvangt de documentaire Scars van Agnieszka Zwiefka €80.000. Producent is Kloos & Co (DU), Chilli Productions (PL). De Nederlandse producent is Witfilm.

De twee geselecteerde speelfilms ontvingen eerder al een bijdrage in de productiekosten van het Nederlands Filmfonds.

Eurimages, het cultuurfonds van de Raad van Europa, werd in 1989 opgericht en telt momenteel 37 van de 47 lidstaten, plus Canada als associate member. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Bron: Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Labyrinth Ethiek – 28 juni

Beeld en Geluid organiseert op vrijdag 28 juni de tweede aflevering in de debatreeks voor mediamakers, deze editie draait ...

▶ Lees verder

 

Festival van de kortste nacht

De kortste nacht vier je op 21 en 22 juni in Arnhem. Samen met Focus Filmtheater en Gelders ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook