Acht getalenteerde documentairemakers krijgen een toekenning uit OASE om hun filmplannen verder te ontwikkelen. Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, die enkele jaren geleden OASE zijn gestart, investeren samen 64.000 euro.

De documentairemakers die een bijdrage van € 8.000 krijgen zijn:

Regisseur                    titel project

Tom Fassaert Liberation or Death
Carin Goeijers De Belofte
Ingeborg Jansen BR-163, de Sojasnelweg
Floris-Jan van Luyn Mr. Kwon is Heading North
Carina Molier Dear Deer
Marco Niemeijer De Anderen
Katelijne Schrama Oase
Sarah Vos Het Weitje

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats die door onafhankelijke documentaire regisseurs kan worden aangevraagd om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments – de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker in samenwerking met een producent werken aan de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

In 2019 zal er opnieuw één aanvraagronde voor OASE zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds ingediend worden vanaf januari 2019 tot een nog te bepalen datum in april 2019. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Voor meer informatie over de uiterste aanvraagdatum, richtlijnen en aanvraagprocedure: https://www.filmfonds.nl/nl/film-producties/screen-nl/ontwikkeling/oase.

Bron: Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Bijzondere vertoning De stilte rond Christine M.

Op maandag 6 mei, 19.00 is er bij EYE een mooie voorstelling van Marleen Gorris' De stilte ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook