Het International Film Festival Rotterdam haalt voor de aanstaande editie de banden met de Nederlandse filmmuziekwereld nauwer aan. In samenwerking met Buma Cultuur organiseert het festival in 2019 een dag rond filmmuziek.

Muziek was altijd al een speerpunt in Rotterdam, getuige bijvoorbeeld de live-uitvoering door het RPO van Jonny Greenwoods score voor Phantom Thread, afgelopen editie. Nu wil het IFFR die focus nog nadrukkelijker onderschrijven, door een structurele samenwerking met Buma Cultuur aan te gaan. Zakelijk directeur Janneke Staarink: ‘Na een succesvolle eerste samenwerking tijdens de afgelopen festivaleditie, worden IFFR en Buma Cultuur nu echt partners. We willen samen investeren in het bijeenbrengen van filmcomponisten en de filmindustrie om daarmee internationale coproducties verder te versterken. Zo geven we (film-)muziek een nog prominentere plek op ons festival.’

Zo zal tijdens de editie van volgend jaar Buma Cultuur meewerken aan een speciale dag van de filmmuziek; een dag waarop componisten en filmmakers worden samengebracht. Een naam is al bevestigd, en meteen een grote: Cliff Martinez. De voormalig drummer van de Red Hot Chili Peppers geldt door zijn gebruik van audiomanipulaties als een vernieuwer op het gebied van filmcomposities. Hij was verantwoordelijk voor veel scores voor Steven Soderbergh en maakte muziekstukken voor Nicolas Winding Refn.

Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma. Het bedrijf ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse muziek. Directeur Frank Helmink over de nieuwe partner: ‘We zoeken altijd de beste plekken om muziek van Nederlandse componisten en tekstschrijvers te promoten. Wat betreft filmmuziek en een internationaal relevant netwerk is IFFR daarvoor verreweg het kansrijkste evenement.

Bron: Holland Film Nieuws

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Verslag NBF Netwerkborrel 15 april: Highlights NAB 2019

Afgelopen maandag vond de maandelijkse NBF netwerkborrel in De Kring weer plaats. Deze week stond de ...

▶ Lees verder

 

Rijkscultuurfondsen reageren gezamenlijk op stelseladvies Raad voor Cultuur

In een brief aan minister Van Engelshoven wijzen de zes rijkscultuurfondsen op de mogelijk verstrekkende consequenties ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook