Regisseur Elsbeth Fraanje is één van de genodigden voor de Golden Nights, een initiatief van de Franse Académie des César, waarmee de Academie ‘topkwaliteit van internationale cinema van kortfilms laten zien en veelbelovend talent presenteren’. Fraanje heeft het afgelopen jaar een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire gewonnen met haar documentaire SNELWEGKERK.

De film is opgenomen in het ‘Panorama’, waarmee de Academie des César de 34 beste korte films wereldwijd vertoont. Alle deelnemende films werden onderscheiden met een National Film Academy Award (Oscar, Goya, BAFTA, César…).

Alle prijswinnende films worden vertoond in 16 steden over de hele wereld: Athene, Brussel, Boekarest, Cluj-Napoca, Lissabon, Luxemburg, Madrid, Milaan, Montréal, Napels, Rome, Sankt Pölten, São Paulo, Stockholm, Wenen en Parijs.

Samen met 33 andere regisseurs reist Fraanje tijdens een 10-daagse filmtoernee langs drie Europese hoofdsteden: Rome, Athene en Parijs. Ze zijn aanwezig bij vertoningen van de films, ontmoeten plaatselijke filmprofessionals en maken kennis met een breed internationaal filmnetwerk. De tour eindigt in Parijs op 11 juni met het Nuits en Or Gala-diner bij UNESCO in aanwezigheid van kopstukken uit de Franse filmindustrie.

Bron: NFF

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook