Vanaf donderdag is November uit Estland te zien. Dit donkere sprookje over een onbeantwoorde liefde is een adembenemend brouwsel van zwarte magie, humor en romantiek. En regisseur Kees Hin komt donderdag naar Eye voor de première van zijn documentaire De fietser en een Q&A o.l.v. Peter Delpeut.

Let op: Eye is woensdag 23 mei gesloten.

Première De fietser met Q&A Kees Hin
Een ode aan de fiets in de stad. …Net als De jurk van Alex van Warmerdam en recent in Bewaren van Digna Sinke roept Hin in zijn associatieve documentaire met een eenvoudig object een hele wereld op… (De Filmkrant)

Premièreweek November (Rainer Sarnet)
Vol spectaculaire vondsten die doen denken aan het duistere werk van The Quay Brothers. …verrast en vermaakt…fantastische duik in de Estse folklore… toverachtig mengsel van donker en licht… (De Filmkrant).

Collectiedag: museale voorstellingen
Tijdens de Collectiedag ontvangt het filmmuseum graag de vaste bezoekers. Nieuwsbrieflezers kunnen gebruik maken van de aanbieding: een korting van 50%! Actiecode: nieuwsbrief EYE bij de aankoop van de voorstellingen.

Opening King Hu-programma: Dragon Inn
Volgende week woensdagavond opent het King Hu-programma met de digitaal (4K) gerestaureerde martial arts-klassieker Dragon Inn (1967). Inleiding door Micha Pletinckx (Cinematek België/Offscreen Film Festival).

Colin Benders vs Fragment of an Empire
Colin Benders speelt live synthesizermuziek bij de première van de fonkelende restauratie (complete versie) van de Russische klassieker Fragment of an Empire (SU 1929). Hij componeerde deze score speciaal voor Eye.

1968: Cinema Egzotik & buitenfilm Targets
Laatste week revolutieprogramma ‘1968’, met o.a. een openluchtvoorstelling in de Tolhuistuin van de griezelfilm Targets, met Boris Karloff. Cinema Egzotik herdenkt de spirit van 68 met een Faye Dunaway Night.

Eye International Conference 2018
Vragen uit de filmmuseumwereld: hoe kunnen audiovisuele collecties bijdragen aan gemeenschappelijk erfgoed? Hoe kunnen restauratoren, conservatoren en programmeurs het beste worden opgeleid om dit doel te verwezenlijken?

Bron: EYE

 

 

Eye International Conference 2018

Vragen uit de filmmuseumwereld: hoe kunnen audiovisuele collecties bijdragen aan gemeenschappelijk erfgoed? Hoe kunnen restauratoren, conservatoren en programmeurs het beste worden opgeleid om dit doel te verwezenlijken?

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook