De rechten van de film Redbad van regisseur Roel Reiné zijn al aan veertien landen verkocht. Het historische epos, dat pas eind juni in de Nederlandse bioscopen te zien is, werd op het festival van Cannes onder meer aangekocht door distributeurs in het Verenigd Koninkrijk en voormalig Joegoslavië.

Eerder werden de rechten al verkocht aan de VS en diverse landen in het Midden Oosten. De regisseur, die de afgelopen tien jaar vooral in Hollywood werkte, draaide het spektakelstuk dit najaar in Nederland, Duitsland en Denemarken. Reiné maakte eerder het eveneens groots opgezette Michiel de Ruyter met onder andere Frank Lammers.

De film vertelt over de Friese held Radboud (Gijs Naber) die in de vroege middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen.

Bron: AD

 

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook