Dit jaar is Nederland goed vertegenwoordigd op Annecy International Animation Festival.

In competitie draaien onder meer het Fondsondersteunde Bloeistraat 11 van Nienke Deutz (producenten: Lunanime (BE/NL), Windmill Film (NL), Need Productions & Beast Animation) en Bloem? van Jorn Leeuwerink. Bloem? is momenteel in het 2018 ANNY (Animation Nights New York) Cannes-programma te zien.

Buiten competitie is de internationale coproductie This Magnificent Cake! van Emma de Swaef en Marc James Roels geselecteerd (Producenten: Beast Animation (BE), Vivement Lundi, Pedri Animation NL). This Magnificent Cake! werd gemaakt in coproductie met het Nederlandse Pedri Animation, die daarnaast verantwoordelijk was voor cleaning & compositing. Ook sounddesigner en componist Bram Meindersma werkte mee aan de film, die nu draait in het programma Quinzaine des Realisateurs van het Cannes Film Festival.

Zowel Bloeistraat 11 als This Magnificent Cake! ontvingen een bijdrage uit de regeling Realisering minoritaire coproductie animatie met VAF.

Voor de complete Nederlandse line-up inclusief screeningtijden, klik hier.

Bron: Nederlands Filmfonds

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook