De Hongaarse speelfilm Homecoming (1945) gaat donderdag in première. De film won de Film en Literatuur-Award van festival Film by the Sea: …prachtig verfilmd, een symfonie in zwart en wit, met veel gegluur achter gordijnen en hagen…Soms heel licht, vrolijk bijna, om de wreedheid en waardigheid schrijnender te belichten… (Adriaan van Dis, voorzitter vakjury)

Bij de tentoonstelling Hito Steyerl, Ben Rivers, Wang Bing – EYE Art & Film Prize is Ben Rivers Two Years at See te zien.

Première Homecoming (1945)
Een Joodse vader en zijn zoon keren in 1945 met twee mysterieuze kratten terug naar een Hongaars dorp. Regisseur Ferenc Török geldt als een van de meest talentvolle Hongaarse filmmakers. Ook te zien op Picl.

1968: Praagse Lente
In het programma 1968: You Say You Want a Revolution spreekt gastheer Jaroslav Rudiš met Michal Bregant, directeur van het Tsjechisch filmarchief, en auteur Jan Novák. Met: The Party and the Guests van Jan Němec.

Cuba & Che: ¡Hasta la revolución siempre!
In het programma 1968: You Say You Want a Revolution een Cuba-avond met een blik op Che Guevara en vertoning van Memories of Underdevelopment over de Cubaanse intellectueel Sergio. Inleiding: Gert Oostindie.

This is Film! #6: Film Restoration Labs
Collegereeks This is Film! Film Heritage in Practice, Giovanna Fossati (Eye/UvA) ontvangt Tiago Ganhão (Arquivo Nacional das Imagens em Movimento). Met Memories and Confessions van Manoel de Oliveira. € 5,-.

The Dude Day: The Big Lebowski
The Big Lebowski viert zijn twintigste verjaardag op 14 mei, wereldwijd omgedoopt tot The Dude Day. Jeff Bridges, John Turturro, Steve Buscemi en John Goodman excelleren in de klassieke film van de gebroeders Coen.

EYE International Conference
Na de opening van de jaarlijkse EYE International Conference Activating the Archive vindt de première plaats van de gerestaureerde stille film-klassieker Fragment of an Empire (1929) met live muziek door Colin Benders.

Bron: EYE

 

 

Cuba & Che: ¡Hasta la revolución siempre!

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Stemmen Gouden Kalveren

Kom je in aanmerking om te stemmen voor de Gouden Kalf Competitie 2020? Vergeet niet dat je je voor 31 mei aan moet ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook