Filmproducent Frank Hoeve is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (8 – 19 mei).

In 2012 richtte Frank Hoeve samen met Katja Draaijer BALDR Film op. Zij focussen op het ontwikkelen en (co)produceren van uitdagende auteursfilms van een select aantal filmmakers met een onderscheidende, persoonlijke signatuur. Met BALDR Film heeft Frank een aantal veelgeprezen films geproduceerd, waaronder de korte film Sevilla (2012, Gouden Kalf), de speelfilm Broers (2017, Premiers Plans d’Angers) beiden van Bram Schouw, en de documentaire Those Who Feel the Fire Burning van Morgan Knibbe (2014, Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire, IDFA nominatie Beste Lange Documentaire). Deze maand nog beleeft Ubiquity van Bregtje van der Haak haar wereldpremière in de competitie van HotDocs in Toronto.
Momenteel werkt Frank Hoeve aan de speelfilm Goud van Rogier Hesp, en ook aan verscheidene internationale co-producties van o.a. de regisseurs Alex Piperno (Uruguay), Alice Furtado (Brazilië) en Janus Metz (Denemarken, Cannes Critics Week winnaar-Armadillo). Daarnaast is hij bezig met de financiering van Kaweh Modiri’s Mitra (winnaar Eurimages Co-Production Development Award CineMart 2018) die hij in het voorjaar van 2019 beoogt te draaien.

Het Producers on the Move-platform wordt jaarlijks georganiseerd door European Film Promotion (EFP) tijdens het Filmfestival van Cannes. Frank Hoeve is één van de 20 getalenteerde en veelbelovende Europese producenten die door EFP en haar nationale lid-organisaties zijn geselecteerd voor het netwerk-evenement. Gedurende vijf dagen (10-14 mei) zal de exclusieve groep deelnemen aan een speciaal voor hen opgezet programma met als doel het stimuleren van internationale co-producties, door middel van de uitwisseling van ervaringen en het opbouwen en vergroten van internationale netwerken.
Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn onder anderen Julius Ponten van New Amsterdam Film Company (2017), Janneke Doolaard van Doxy Films (2016), Ellen Havenith van PRPL (2015), David Bijker van Bijker Film & TV (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van OAK Motion Pictures (2012) en Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011).

Bron: EYE International

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook