De eerste volledig Nederlandse Netflix-original-serie is in 2019 te zien op de streamingdienst. De nu nog titelloze serie zal gaan over een groep welvarende studenten in Amsterdam die ‘een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen’. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

De serie wordt gemaakt door Pupkin (bekend van de films Aanmodderfokker en Riphagen en de series Van God Los en Smeris), is bedacht door Pieter Kuijpers en wordt geproduceerd door Sander van Meurs en Iris Otten.
Het scenario is geschreven door het collectief Winchester McFly, bestaande uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Eerder werkten zij aan Van God Los, Smeris en Feuten. Leendertse is de showrunner.

‘Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror’, zegt producent Pieter Kuijpers. ‘De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd.’
Eind vorig jaar werd de Nederlands-Vlaamse coproductie Undercover aangekondigd, over drugshandel in het grensgebied van Nederland en België. Ook deze productie zal vanaf 2019 te zien zijn. Strikt genomen is Undercover geen Netflix-original, omdat de serie wordt gemaakt in samenwerking met de Vlaamse omroep VRT.

Bron: De Volkskrant

 

 

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook