Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Film heeft meer dan ieder ander medium het vermogen ogen te openen. Het kan aanzetten tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en napraten. Dat maakt film een uitstekend middel om mensen bewust te maken van het belang van mensenrechten, het debat daarover aan te wakkeren en om in te zetten bij mensenrechteneducatie. Het festival vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart 2018 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

De twee hoofdprogramma’s van Movies that Matter Festival zijn Activist (voorheen: A Matter of ACT) met documentaires waarin de gerechtigheidsstrijder centraal staat. Dit programma komt tot stand in samenwerking met Amnesty International. Camera Justitia is het andere hoofdprogramma, waarin het vooral gaat over het belang van de rechtsstaat. Daarnaast is er sinds dit jaar ook een competitieprogramma met Nederlandse speelfilms en documentaires genaamd Dutch Movies Matter.

Voor het laatste programma is onder andere Onderkomen geselecteerd, een film over drie jongens uit Afganistan die na het vervallen van hun Ama-status in een bureaucratisch niemandsland belanden en worden opgevangen in een flat door drie gepensioneerde Maastrichtenaren. De flat staat al jaren op de slooplijst en dat leidt tot extra onzekerheid. De film werd geregisseerd door Jacqueline van Vugt.

Voor het hoofdprogramma Activist is bijvoorbeeld Mr. Gay Syria geselecteerd, waarin regisseur Ayse Toprak de organisatie van de gelijknamige gay verkiezing in Istanboel in beeld brengt.

Aus dem Nichts van Fatih Akin maakt deel uit van het Camera Justitia-onderdeel. Het drama geniet op voorhand al enige bekendheid omdat hoofdrolspeelster Diane Kruger in Cannes dit jaar de beste actrice-prijs voor haar hoofdrol won. De Hollywood-actrice speelt een eenvoudige vrouw die op wraak zint nadat haar Turkse echtgenoot en zoontje zijn opgeblazen door neonazi’s. De film werd ook genomineerd voor Oscar voor beste buitenlandse film.

Uitgebreide informatie over het programma, de competities en de missie van Movies that Matter Festival is te vinden op www.moviesthatmatter.nl.

Zie de eerder  vandaag  verstuurde mailing voor meer informatie over het verzilveren van de korting. Niet ontvangen? Mail dan naar NBF@NBF.nl.

Bron: Movies that Matter

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook