Vanaf donderdag is de nieuwe film van de Japanse regisseur Naomi Kawase (An, The Mourning Forest) te zien. De film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie (Cannes) en ging in Nederland onlangs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in première. Via een schitterende omweg onderzoekt Naomi Kawase in Radiance de visuele werkelijkheid en de verbeeldingskracht… (De Filmkrant); …elegante film… (IFFR).

Festival: Cinedans – Dance on Screen
Het internationale festival waarbij de dansfilm centraal staat. Naast een filmprogramma met ruim 90 internationale dansfilms en documentaires presenteert Cinedans ook installaties, lezingen, debatten en workshops.

Première Radiance van Naomi Kawase
Fijnzinnig Japans drama zoals alleen Naomi Kawase dat kan maken, over herinneringen, het accepteren van verlies en de zoektocht naar schoonheid. Met Masatoshi Nagase als Masaya (An, Paterson) en Ayame Misaki als Misako.

Première Dorst met Engelse ondertitels
Nieuwe film van Saskia Diesing (Nena) met Simone Kleinsma en Elise van ‘t Laar naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen. …Met name Simone Kleinsma, in haar allereerste hoofdrol in een film ooit, schittert… (IFFR).

Harry Dean Stanton: Partly Fiction
EYE vertoont bij de nieuwe film Lucky de documentaire Harry Dean Stanton; Partly Fiction over de gevierde hoofdrolspeler. …een opmerkelijke prestatie… (Het Parool). Ook thuis te zien in EYE’s online filmzaal op Picl.

Deaf Child (Doof kind) ook op Picl
Alex de Ronde’s documentaire over zijn dove zoon is vanaf donderdag ook te zien in EYE’s online filmzaal op Picl.**** (NRC Handelsblad, Trouw, De Telegraaf, VPRO/Cinema.nl). Winnaar Publieksprijs IDFA.

Première jeugdfilm Rikkie de Ooievaar
Animatiefilm over de mus Rikkie die denkt dat hij een ooievaar is, net als zijn adoptiefamilie. Onderdeel Kristallen Beer-competitie (Berlijn). Met de stemmen van Matheu Hinzen, Patrick Martens en Georgina Verbaan.

Cinemini: Eendjes van papier (2 – 6 jaar)
Bijzondere, prachtig gemaakte verzameling van drie filmpjes over eendjes van papier. De allerkleinsten beleven hun eerste bioscoopbezoek in de mooiste filmzaal van EYE: elke zondag bijzondere korte films met filmspel na.

Bron: EYE

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook