Pas nu werd bekend dat op 22 december jongstleden bioscoop- en filmman Willem Wertwijn is overleden. Wertwijn mag wel een van de laatste der Mohikanen uit het filmbedrijf van weleer worden genoemd.

Uniek aan de carrière van Wertwijn is het feit dat hij het filmbedrijf in alle facetten heeft meegemaakt. Willem Wertwijn was exploitant van bioscoop Cinema Actueel in Bergen op Zoom. Als distributeur bracht hij films uit onder de naam Actueel Film. Ook werkte hij samen met Euro Centra waar onder meer voormalig Universal-directeur Max van Praag werkzaam was.

Voor Concorde Film bracht hij Abel en Flodder uit en bij producent First Floor Features hielp hij mee aan de productie van onder andere Flodder in Amerika.

Tot op hoge leeftijd hield Wertwijn feeling met het filmbedrijf. Hij overleed op 87-jarige leeftijd.

Bron: Holland Film Nieuws

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

nieuwe regeling IMMERSE\INTERACT

Immerse\Interact is een nieuwe gezamenlijke regeling van het Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor interactieve en immersieve mediaproducties. De regeling vervangt de ...

▶ Lees verder

 

Toch alle Oscars worden uitgezonden

Het plan van de Academy om een aantal Oscars tijdens reclameblokken uit te reiken stuitte op veel verzet. De ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook