Op 26 januari jl. overleed ’s lands eerste echte stuntman en – coördinator Hammy de Beukelaer op 87-jarige leeftijd.

In 2016 was zoon Willem NFF Master op het filmfestival in Utrecht en werd het jubileum van Stuntteam Hammy de Beukelaer extra luister bijgezet toen het publiek van dichtbij de mooiste capriolen meemaakte van het bedrijf dat Hammy oprichtte. Willem de Beukelaer gaf tijdens het festival inzicht in de geschiedenis en hedendaagse prestaties van het stuntteam dat hij na zijn vader coördineerde, en deed dat nooit zonder de grote rol van zijn grote en grootse vader te benadrukken.

Het stuntteam is met films als ZWARTBOEK, SINT, TEMMINK en televisieproducties als FLORIS, BAANTJER en RIPHAGEN verantwoordelijk voor 90% van alle stunts in de Benelux. Ook de grote Amerikaanse producties die deels in Nederland worden gedraaid, komen bij Stuntteam Hammy de Beukelaer terecht. OCEAN’S ELEVEN en TWELVETHE HITMAN’S BODYGUARD en het voor meerdere Oscars genomineerde DUNKIRK vormen enkele recente voorbeelden.

En dit begon allemaal met voormalig worstelkampioen Hammy de Beukelaer, die als stuntdubbel van Hollywoodster Van Johnson in THE LAST BLITZKRIEG, nu bijna zestig jaar geleden, in 1959 als eerste Nederlander het vak van stuntmannen en –vrouwen in Nederland leven inblies.

In 2008 werd het Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs op het NFF uitgereikt aan het stuntteam Hammy de Beukelaer.

Bron: NFF

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Nu bij Eye

Deze week bij EYE

▶ Lees verder

 

CinemAsia: lekker eten en films over lekker eten

CinemAsia Film Festival presenteert met OISHII Asia een nieuwe sectie tijdens deze 12de festival editie. OISHII ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook