In de eerste ronde van de Production Incentive voor high-end TV-series is in totaal ruim € 7 miljoen aan cash rebates toegekend aan 11 series.

Binnen de pilot komen high-end TV drama-, documentaire- en animatieseries in aanmerking voor een  cash rebate van 30%.

Er zijn 7 dramaseries (waarvan 1 jeugdserie) gehonoreerd, naast 3 animatieseries en 1 documentaireserie. 9 van deze series komen in internationale coproductie tot stand met onder meer België, Duitsland, Noorwegen en de VS. Het maximale bedrag aan cash rebate, € 1,5 miljoen, is toegekend aan de productie Vliegende Hollanders van het Nederlandse productiebedrijf Topkapi. Onder de internationale series bevindt zich de animatieserie Vos en Haas van Submarine Animation, die in aanmerking komt voor een cash rebate van € 219.169.

Bekijk hier het overzicht van alle gehonoreerde projecten in de eerste ronde van de Production Incentive high-end TV-series.

Bron: Nederlands Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Petitie “De Publieke Omroep, juist nu”

Binnenkort besluiten de Nederlandse politiek over de toekomst van het publieke omroepbestel. De NVJ en FNV vinden een ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook