In de vierde en laatste ronde van de Netherlands Film Production Incentive 2017 zijn 18 filmproducties gehonoreerd voor een totaalbedrag aan cash rebates van ruim € 4,5 miljoen.

In totaal genereren deze projecten ruim € 17,3 miljoen aan productie-uitgaven in Nederland. De bijdragen zijn verleend aan 10 speelfilms en 8 documentaires, waarvan 11 internationale coproducties met onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Luxemburg, Polen, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

De hoogste cash rebate van € 867.413 werd in deze ronde verleend aan de speelfilm The Art Forger, waarvoor de Nederlandse producent NL Film als minoritaire producent optreedt, in coproductie met de Engelse producent Art Forger. De speelfilm is gebaseerd op het boek The Man Who Made Vermeers van Jonathan Lopez en wordt geregisseerd door Dan Friedman.

De speelfilm The Goldfinch, gebaseerd op de gelijknamige, Pulitzer-prijswinnende bestseller van Donna Tartt ontvangt een cash rebate bijdrage van € 565.945. Kaap Holland is de Nederlandse betrokken partij in de film, geregisseerd door John Crowley, regisseur van de drievoudig Oscar-genomineerde film Brooklyn.

Ook is in deze ronde Marionette gehonoreerd, de nieuwste speelfilm van Elbert van Strien, geproduceerd door BosBros in coproductie met Samsa Film (LU) en Black Camel Pictures (VK). Marionette ontving al eerder een realiseringsbijdrage van het Filmfonds in het kader van Dutch Crossover.

Negen projecten kwalificeerden voor een 35% cash rebate op basis van de beoogde bestedingen aan digitale productiekosten in Nederland.

Bekijk hier overzicht van alle gehonoreerde projecten in de vierde ronde van de Netherlands Film Production Incentive in 2017.

Bron: Nederlands Filmfonds

Reageren

Let op: Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

 
Top Terug naar boven

Gereduceerd contributietarief NBF voor jongeren t/m 30 jaar

Jongeren tot en met 30 jaar lid kunnen lid worden van de NBF voor het gereduceerde tarief van €100,- per jaar (ipv €200,-). Grijp die kans, want je krijgt ook nog een mooie dvd-box van In Therapie, Penoza, Bert Haanstra of Nieuwe Buren als welkomstgeschenk als je je nu inschrijft!

▶ Lees verder

Uitnodiging voor leden: 27 mei ALV

De ALV vindt plaats op maandag 27 mei om 18:00, in de Werkkamer van de Westergasfabriek, Pazzanistraat ...

▶ Lees verder

 

Voorjaarsoverleg bespreekt rol Filmfonds en Raad voor Cultuur

Ook dit jaar is Het Ketelhuis in de hoofdstad weer het decor van het Voorjaarsoverleg, de ...

▶ Lees verder

 

Blijf op de hoogte

NBF op Twitter | Flickr | LinkedIn | Facebook